Jan    


Ik ben een bedrijfs systeem programeur, het geen meer inhoudt dat ik fouten oplos in bestaande systemen dan dat ik nieuwe programmas maak. Neen, dat heeft allemaal niets te maken met Linux of DOS of Windows, ik werk niet aan een operating system, wel aan business systems. Zoals voorraad beheer, facturatie, boekhoud programmas enz. . Niets wereld schokkend maar wel het soort dingen die de economie draaiende houden.

De programmas die ik meestal aanpas of maak draaien op een IBM AS/400. Dat zijn 'mini' computers in de zin dat ze tussen PCs en Mainframes staan. AS/400 is een multi user systeem gebaseerd op character shermen, zoals vroeger onder DOS. Natuurlijk worden steeds meer PCs gebruikt in de plaats van de oude terminals het geen met zich meebrengt dat er meer en meer naar client-server toepassingen gewerkt wordt. Niet dat het daardoor plotsklaps veel interesanter wordt, de regels die gelden voor bestellingen en facturen blijven gewoon gelden.

Eigenlijk ben ik van opleiding een bioloog maar ik ben via een omweg in de informatica terecht gekomen. Eerst via Turbo Pascal op de toen nog jonge PCs (8086, 64KB RAM, etc.). Dat was nog niet beroeps matig (unief en zo.). Later op de AS/400 (B30, even zelfs nog op de S38). Nadat ik op de AS/400 begon the programeren ben ik mij meer en meer haan interesseren op de hardware kant van de PC (vooral wegens gebrek aan tijd).

Sinds enige tijd houd ik een eigen website open. Die gebruik ik hoofdzakelijk om internet technieken uit te testen dus als je er naartoe surft kom je op een site waar niet alles werkt en waar je niet altijd interesante dingen zult vinden. Het gebeurt ook vaak dat er paginas lange tijd onafgewerkt blijven. Het enige dat wel bij gehouden wordt is een soort dagboek. Dit is meer voor eigen gebruik, vb ik noteer er hoe de vershillende projecten op het werk verlopen.
PS Daar is alles in het Engels.


Swijsen © 2000

Computers are very efficient, ...

... at wasting our time.